Sharp chystá prevzatie slovenskej firmy Universal Media Corp

Japonský producent elektroniky plánuje slovenského výrobcu televízorov transformovať na dcérsku spoločnosť 10. februára získaním 56,7-percentného podielu.

Japonská spoločnosť Sharp Corp., produkujúca elektroniku a displeje, sa chystá prevziať slovenského výrobcu televízorov Universal Media Corp. (UMC) Slovakia s.r.o za zhruba 85 mil. eur s cieľom vrátiť sa na európsky trh televízorov. Sharp transformuje firmu na dcérsku spoločnosť 10. februára získaním 56,7-percentného podielu, uviedol japonský výrobca elektroniky. Informoval o tom portál mainichi.jp.
V roku 2014 spoločnosť Sharp predala svoj závod na montáž televízorov s displejmi z tekutých kryštálov v Poľsku slovenskej firme v rámci odchodu z európskeho trhu. Išlo o súčasť reštrukturalizačných krokov spoločnosti. Spätnou kúpou svojej značky Sharp dúfa, že opäť rozšíri svoju globálnu výrobu televízorov po tom, ako získal kapitálovú injekciu od taiwanskej firmy Hon Hai. Taiwanská spoločnosť Hon Hai, ktorá je známejšia pod svojím obchodným názvom Foxconn, kúpila japonského výrobcu elektroniky v auguste minulého roka.

http://mainichi.jp/english/articles/20161223/p2g/00m/0bu/057000c

Súvisiace články

Aktuálne správy