Britský výrobný sektor vzrástol v decembri najviac za 30 mesiacov

Britský výrobný sektor expandoval v decembri najprudšie za 30 mesiacov. Index nákupných manažérov (PMI) pre britský výrobný sektor logistického zväzu Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS) a spoločnosti IHS Markit v decembri vzrástol na 56,1 bodu z 53,6 bodu v novembri.

Britský výrobný sektor expandoval v decembri najprudšie za 30 mesiacov.
Index nákupných manažérov (PMI) pre britský výrobný sektor logistického zväzu Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS) a spoločnosti IHS Markit v decembri vzrástol na 56,1 bodu z 53,6 bodu v novembri. Index sa dostal výrazne nad svoj dlhodobý priemer 51,5 bodu. Ekonómovia počítali s jeho zvýšením len na 53,2 bodu.
PMI sa počas uplynulých 5 mesiacov nepretržite pohyboval nad 50-bodovou hranicou, ktorá oddeľuje pokles aktivity od jej expanzie.
Rast produkcie a nových objednávok v decembri patril medzi najprudšie expanzie za uplynulých 2,5 roka. Výrobcovia profitovali z výrazného nárastu objednávok od domácich aj zahraničných klientov.
Zamestnanosť vo výrobnom sektore v decembri stúpla piaty mesiac po sebe, pričom tempo jej rastu bolo najrýchlejšie za 14 mesiacov.

Súvisiace články

Aktuálne správy