Tesla odložila plánované zvýšenie cien v Británii o 2 týždne

Americká spoločnosť Tesla Motors sa rozhodla predĺžiť klientom v Británii vianočnú pohodu o dva týždne. Výrobca elektromobilov totiž odložil plánované zvýšenie cien na britských ostrovoch o 14 dní.
Tesla Motors pôvodne chcela zvýšiť ceny svojich produktov na britskom trhu od dnešného dňa o 5 %, ale nakoniec sa rozhodla začiatok zdražovania posunúť na 15. januára.
“V dôsledku mimoriadne veľkého dopytu na konci roka sme predĺžili termín na nové objednávky o dva týždne,” uviedla Tesla, podľa ktorej tak budú môcť dokončiť objednávky aj tí klienti, ktorým sa to nepodarilo stihnúť do 31. decembra 2016.
Americká spoločnosť sa podobne ako ďalšie zahraničné firmy chystá zvýšiť ceny na britskom trhu. Dôvodom je oslabenie libry po vlaňajšom referende o brexite.
Model S, najobľúbenejšie vozidlo spoločnosti Tesla, podľa jej webovej stránky aktuálne stojí v Británii 58.900 libier (68.793,94 eura).
Aj americký technologický gigant Apple už zvýšil ceny niektorých laptopov na britskom trhu, a to dokonca o 20 %, zatiaľ čo domáca sieť supermarketov Tesco sa v októbri dostala do sporu s výrobcom spotrebného tovaru Unilever, ktorý chcel zvýšiť ceny svojich produktov. Tesco na protest stiahlo z regálov viaceré výrobky od Unileveru, nakoniec sa však obe strany dohodli.

Súvisiace články

Aktuálne správy