V Prievidzi spustili pilotný projekt regulácie státia dodávok

Prievidza 2. januára (TASR)- Dodávkové vozidlá s dĺžkou presahujúcou 5,3 metra oddnes nemôžu parkovať na sídlisku Nové mesto v Prievidzi. Radnica tam totiž spustila pilotný projekt regulácie ich státia, a to prostredníctvom zavedenia dopravných obmedzení, informoval TASR hovorca mesta Michal Ďureje.
Riešiť reguláciu státia dodávkových vozidiel na území mesta sa rozhodla prievidzská samospráva na základe viacerých a opakujúcich sa požiadaviek obyvateľov. „Ako pilotný projekt bolo zvolené práve sídlisko Nové mesto, kde je dlhodobo problémom nedostatočný počet parkovacích miest,“ uviedol Ďureje. Pripomenul, že na sídlisku najskôr vykonalo mesto jednoduchý dopravný prieskum, kde sa počty parkujúcich vozidiel presahujúcich dĺžku 5,3 metra pohybovali v rozmedzí približne od 30 do 35 denne.
Prvá fáza projektu spočívala v osadení zvislého dopravného značenia, pričom hlavným parametrom pre zamedzenie parkovania dodávkových vozidiel je ich dĺžka. Značenie zabezpečila spoločnosť Technické služby mesta Prievidza. „Majitelia budú môcť zaparkovať svoje dodávky v sídlach firiem alebo na voľných plochách mimo vymedzenej zóny,“ priblížil hovorca.
Regulácia státia dodávkových vozidiel je zatiaľ pilotným projektom Prievidze, ktorý vychádza z konceptu mesta Zvolen. Radnica bude sledovať výsledky regulácie, na základe nich sa potom rozhodne či zmeny zavedie aj v iných častiach mesta.

Súvisiace články

Aktuálne správy