Nemecká bundesliga zarobí na televíznych právach miliardy eur

, espnfc.com Foto: SITA/AP

Nemecká futbalová liga (DFL) oznámila nárast finančných prostriedkov na základe novo uzavretej zmluvy z televíznych práv o 85 %, dokáže vygenerovať 4,64 miliardy eur. Ide o prvú a druhú najvyššiu nemeckú ligu.

Štvorročná zmluva začne platiť pre 1. Bundesligu a 2. Bundesligu od ročníka 2017/2018 a garantuje klubom zisk v hodnote 1,159 miliardy eur.

Ako prvá si televízne práva zabezpečila športová televízia Eurosport, ktorá získala práva na vysielanie 43 zápasov za sezónu. Zápasy sa budú vysielať prevažne v piatok a v pondelok večer.

Exkluzivitu na vysielacie práva zostanú súkromnej televízii SKY, ktorá je zároveň súčasným partnerom Bundesligy. Tá odvysiela úvodný zápas novej sezóny a prvý zápas druhej polovice sezóny. Práva na zostrihy z bundesligových zápasov pre svoje pravidelné relácie majú stanice ARD a ZDF.

So zvýšením finančných prostriedkov pre nemecký futbal súhlasil aj výkonný riaditeľ DFL Christian Seifert, podľa ktorého sa príjmy môžu zvýšiť až na sumu 1,4 miliardy eur ročne. "Výsledky tejto dohody sú dôležitým krokom pre budúcnosť nemeckého futbalu na tej najvyššej úrovni. Bundesliga má teraz tie najlepšie predpoklady, aby aj naďalej patrila medzi tri najlepšie ligy na svete s najvyšším obratom, "povedal Seifert.

Prezident DFL Reinhard Rauball povedal, že uzavretá dohoda je dobrou správou pre nemecký profesionálny futbal. Ďalej dodal, že o rozdelení sumy 4,64 miliardy eur sa rozhodne v nasledujúcej sezóne.

Najlepších hráčov Bunedsligy uvidíte aj na EURO 2016.

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy