Cena ropy sa po výraznom poklese mierne zvýšila a drží sa nad 101 USD/barel

Cena ropy WTI dnes zaznamenala mierny rast a posunula sa ďalej od úrovne 101 USD za barel (159 litrov), do blízkosti ktorej sa prepadla v pondelok (10.3.) v reakcii na nepriaznivé ekonomické informácie z Číny. Informovala o tom agentúra AP.
Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v apríli zaznamenala do 7.55 h SEČ v rámci elektronického obchodovania na burze v New Yorku rast oproti pondelkovej uzávierke o 19 centov na 101,31 USD (72,98 eura) za barel. Čiastočne sa tak zotavila z pondelkového poklesu, keď trhy zareagovali na nepriaznivé správy z Číny o vývoji obchodu.
Na záver pondelkového obchodovania cena WTI klesla o 1,46 USD na 101,12 USD/barel. Stalo sa tak po tom, ako Peking oznámil, že vo februári klesol export v porovnaní s rovnakým mesiacom predchádzajúceho roka o vyše 18 %. To vyvolalo obavy zo spomaľovania čínskej ekonomiky, čo by sa mohlo odraziť na dopyte po rope.
Mierne sa zvýšila aj cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne. Tá vzrástla o 12 centov na 108,20 USD/barel.

Súvisiace články

Aktuálne správy