Priemyselnú zónu v Novoti trápi slabý signál mobilných operátorov

Pomerne veľkú priemyselnú zónu v oravskej obci Novoť v okrese Námestovo dlhodobo sužuje nedostatočné pokrytie signálom mobilných telefónnych operátorov. Účinne zlepšiť nepríjemnú situáciu zatiaľ nepomohli ani viacnásobné upozornenia obecnej samosprávy.
„Napísal som už viac ako desiatku sťažností, aby sa to nejako vyriešilo, ale zostávajú bez akejkoľvek odozvy. Rozhodne to nie je zanedbateľná lokalita, veď v nej pracuje približne 500 ľudí. Normálne sa kamkoľvek dovolať potrebujú aj hostia viac ako 100-miestneho agroturistického penziónu,“ uviedol pre TASR starosta František Poleta.
Podľa neho by mobilní operátori mali investovať viac zo svojich ziskov do čoraz lepšieho pokrytia celého územia. „Neviem, či si to máme vysvetliť tak, že vidiek nie je pre nich z ekonomického hľadiska zaujímavý, hoci reklamy na mobilné telefóny sa na nás neustále tlačia zo všetkých strán. Treba robiť viac preto, aby sme ich mohli využívať všade,“ pokračoval kriticky Poleta.
„Určite nie je dôstojné, keď ľudia pobiehajú doslova po firemnom dvore alebo od stromu k stromu, aby našli telefónny signál. Bežne sa stáva, že sa pokúšate dovolať do niektorej z tamojších firiem a je nedostupná, aj keď to určite nie je pravda. Zostáva nám asi iba veriť, že rozvoj telefónnej siete definitívne nezaspal,“ dodal starosta Novote.

Súvisiace články

Aktuálne správy