Zúfalý krok Madridu: Výpredaj názvov staníc metra

, ČTK;lad

Madrid sa chystá premenovať jednu zo svojich hlavných staníc metra. Zo Sol sa stane Sol Vodafone na základe reklamnej dohody s britským mobilným operátorom. Dohoda mestu v časoch recesie zarobí milióny eur.

Regionálna vláda uviedla, že aj zostávajúca časť červenej trasy madridského metra, ktorá je na mape vyznačená vo firemnej farbe Vodafonu, ponesie meno firmy počas troch rokov. „Je to vôbec po prvý krát, čo v Európe celá linka metra mení svoje meno na základe komerčnej dohody, čo prináša nové formy zisku,“ napísala vláda vo svojom prehlásení.

Nápisy na stanici Sol zamenia na Sol Vodafone od 1. júna a celá linka sa zmení na Trasu 2 Vodafone od septembra. Túto trasu denne využíva asi 122 tisíc cestujúcich. Vchod do stanice Sol je v centre španielskej metropoly na námestí Puerta del Sol, symbolickom srdci protestov obyvateľstva proti spôsobom, akými španielski politici v ostatnom čase riešia ekonomickú krízu.

Hovorca metra AFP uviedol, že spoločnosť získa počas troch rokov tri milióny dolárov, čím sa ročný zisk metra z reklamy zvýši o desať percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy