V Česku skrachovala prvá cestovná kancelária v tohoročnej sezóne

Juhočeská Bolero tours po 23 rokoch končí. Nepodarilo sa jej totiž predĺžiť si poistnú zmluvu pre prípad úpadku.

Pobočky CK boli od začiatku týždňa zatvorené a dnes na svojej internetovej stránke oznámila, že končí. Nepodarilo sa jej totiž uzavrieť poistnú zmluvu, nemohla preto vypraviť ďalšie zájazdy. Informuje o tom na svojej internetovej stránke iDNES.cz pražský denník Mladá fronta Dnes.

Vedúci CK Bolero tours Jan Lebeda na otázky médií nereagoval, iba na internete zverejnil vyhlásenie:
"Bohužiaľ fenoménom v posledných rokoch pri predaji zájazdov sa stali zľavy. Je to zaklínadlo, bez ktorého zájazd praktický nemožno predať," uviedol Lebeda, podľa ktorého cenové tlaky spolu s krízou, ktorá núti ľudí ešte viac šetriť a vyhľadávať ekonomicky najvýhodnejšie domáce pobyty, mali negatívy vplyv na predaj zahraničných zájazdov, a tým aj na hospodárske výsledky CK Bolero. A to bol zase dôvod, prečo poisťovne neuzavreli s cestovnou kanceláriou zmluvu na tohtoročnú sezónu.

Čo sa týka už predaných zájazdov, na internetovej stránke CK Bolero je uvedené, že bude klientov v najbližšom čase informovať o "spôsobe uplatnenia ich zákonných nárokov."

Podľa Kataríny Petříčkovej, tajomníčky Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr, pre klientov je zásadnou informáciou, či v čase, keď podpisovali cestovnú zmluvu, mala CK ešte platnú poistku. V tom prípade bude ich žiadosti o vrátenie záloh, či iných platieb riešiť poisťovňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy