Záujem ukrajinských turistov o bratislavský región rastie

Bratislava 6. apríla (TASR) – Záujem ukrajinských turistov o bratislavský región rastie. Kým v roku 2011 navštívilo Bratislavský kraj 10.863 Ukrajincov, v roku 2012 tento počet vzrástol. Rovnako je to aj v náraste počtu prenocovaní. Vlani tu prenocovalo 20.487 ukrajinských turistov.
„Opäť sa ukazuje, že cestovný ruch je oblasť, ktorá môže priniesť pracovné miesta, preto ju netreba podceňovať. Aj tieto počty návštevníkov svedčia o tom, že v Bratislavskom kraji sú zaujímavé miesta a poklady, ktoré treba objavovať,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo.
Koncom marca sa v Kyjeve konal významný veľtrh cestovného ruchu UITT 2013, na ktorom sa prezentovali Bratislavský kraj aj Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism. Okrem tradičných produktov cestovného ruchu sa záujemcovia dopytovali aj na možnosti prezentácie Bratislavského kraja v ukrajinských časopisoch zameraných na turistiku. Bratislava a bratislavský región sú veľkým lákadlom aj vďaka pravidelnej leteckej linke Kyjev – Bratislava, ktorú spustili začiatkom marca a lieta štyrikrát do týždňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy