Eurolot bude lietať do Popradu aj z Poznane

Prvé lietadlo poľského nízkonákladového regionálneho leteckého dopravcu Eurolot z Poznane má na Letisku Poprad - Tatry pristáť 22. decembra. Poprad je podľa aerolínií bránou do zimných centier, o ktoré majú Poliaci záujem.

Letisko Poprad – Tatry bude mať priame letecké spojenie s ďalším poľským mestom Poznaň. Poľský nízkonákladový regionálny letecký prepravca Eurolot, ktorý od decembra minulého roka prevádzkuje dvakrát týždenne lety na pravidelnej linke Gdansk – Varšava – Poprad, pridá v závere tohto roka novú linku. Lietadlo z Poznane pod Vysokými Tatrami by malo prvýkrát pristáť 22. decembra, informujú v stredu Hospodárske noviny (HN).

„Poprad považujeme za bránu do zimných centier, o ktoré majú Poliaci záujem. Preto linku rozbiehame práve pred Vianocami,“ uviedla hovorkyňa Eurolotu Anna Rusajczyk. Poľské aerolínie pre rozšírenie letov kupujú dvadsať nových lietadiel Bombardier Q400, štrnásť z nich má začať lietať na budúci rok. „Preto hľadáme nové destinácie, kde vidíme potenciál záujmu pasažierov,“ dodala.

O zavedení linky z Poznane do Popradu rozhodol poľský prepravca na základe doterajšieho fungovania linky z Varšavy. „Nezverejňujeme údaje o počte pasažierov jednotlivých liniek. S popradskými číslami sme však nadmieru spokojní. Projekt sa ukazuje ako úspešný,“ tvrdí podľa HN Rusajczyk. Pripustila, že po Poznani môže pribudnúť ďalšie poľské mesto. Leteckou alternatívou k Tatrám je pre Poliakov letisko v Krakove, cesta odtiaľ sa však značne prehusťuje a spomaľuje. „Poprad má preto pre Poliakov smerujúcich do Tatier šancu rásť na atraktivite,“ uviedla hovorkyňa Eurolotu.

Impulzom na štart novej leteckej linky s kapacitou lietadla 42 pasažierov a podporu príchodu turistov do Tatier majú byť špeciálne letecké pobytové balíky. „V nich bude cena leteniek na rozdiel od pultového predaja pevná. Majiteľ balíka sa tak zároveň dostane k bezplatnému transferu z letiska,“ uviedla Lenka Maťašovská z Oblastnej organizácie turistického ruchu regiónu Vysoké Tatry. V takto nastavenom systéme cena spiatočnej letenky z Popradu do Poznane je 150 eur. Táto suma by podľa nej už mala Poznančanov pri výlete do Tatier motivovať oželieť desaťhodinovú cestu autom. Súčasťou balíka okrem pobytov bude aj tatranská zľavová karta a skipass.

Súvisiace články

Aktuálne správy