Ľudová banka v 1. polroku poskytla hypotekárne úvery v objeme 572 mil. Sk

Bratislava 22. júla (TASR) – Ľudová banka v 1. polroku tohto roku poskytla 590 klientom hypotekárne úvery v objeme 572 miliónov Sk. Tento objem plánuje banka k ultimu decembra zvýšiť na 700 miliónov Sk.

K týmto výsledkom, uviedla Oľga Koníková z marketingu banky, prispela najmä zmena fixácie štátneho príspevku k hypotekárnym úverom, ktorej účinnosť začala 1. júla 2003. Tá spôsobila, že záujem klientov o hypotekárne financovanie v 2. štvrťroku bol takmer päťnásobný v porovnaní s koncom roka 2002.

Ľudová banka, ktorej NBS potvrdila licenciu na výkon hypoobchodov v závere roka 2002, eviduje k 30. júnu 2003 v kumulatívnom vyjadrení 735 hypoúverov v objeme 692,6 milióna Sk.

Ľudová banka je najmladší subjekt na trhu hypotekárneho úverovania. V súčasnosti na tomto trhu operuje 9 bánk, VÚB, Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, Istrobanka, HVB Bank Slovakia, ČSOB, UniBanka, OTP Banka Slovensko a Ľudová banka. Vlani na bytové účely prostredníctvom hypoték uvoľnili spolu 9,28 miliardy Sk. Z tejto sumy 86 % zdrojov poskytla klientom veľká trojka hypotekárneho úverovania, VÚB, Slovenská sporiteľňa a Tatra banka.

Súvisiace články

Aktuálne správy