FNM bude v stredu hlasovať proti stiahnutiu akcií VSŽ z burzy

Bratislava 22. júla (TASR) – Výkonný výbor FNM, ktorý je 16,5-% vlastníkom VSŽ, dnes definitívne rozhodol, že zástupca fondu bude na stredajšom valnom zhromaždení železiarni hlasovať proti plánovanému stiahnutiu akcií tejto firmy z burzy.

Informuje o tom hovorkyňa FNM Tatjana Lesajová s tým, že na základe výsledkov valného zhromaždenia potom fond rozhodne ako ďalej naloží so svojimi podielmi v železiarňach.

Fond mal pritom záujem odpredať svoje akcie vo VSŽ cez bratislavskú burzu cenných papierov ešte pred tohtotýždňovým valným zhromaždením, na ktorom chce spomenuté stiahnutie účastín z burzy presadiť najvýznamnejší 32-% vlastník železiarni, finančná skupina Penta Group. Vláda ale tento postup neodobrila s odôvodnením, že touto cestou nemusí fond získať ten najoptimálnejší výnos.

Odmietavým stanoviskom vlády sa tak ale speňaženie podielov FNM vo VSŽ asi výrazne posúva, pretože fond pri hlasovaní proti stiahnutiu akcií ako menej významný vlastník asi neuspeje a bude potom musieť čakať len na povinnú ponuku vyhlásenú skupinou Penta.

Súvisiace články

Aktuálne správy