Peniaze v zahraničí do niekoľkých minút

Aj vám sa môže na ceste v zahraničí stať, že vám ukradnú peňaženku a v nej nielen hotovosť, ale aj platobné karty či šeky. Alebo vám jednoducho niektorý z vašich rodinných príslušníkov, priateľov z cudziny zavolá, že nutne potrebuje peniaze.

V súčasnosti najrýchlejšou formou poslania peňazí do zahraničia je medzinárodná peňažná transferová služba. Najväčšou v oblasti ponúkania tejto služby je americká spoločnosť Western Union. Filozofia je jednoduchá. Western Union prostredníctvom svojho agenta od klienta prevezme peňažnú hotovosť a do niekoľkých minút ich v inej krajine a inému klientovi vyplatí. Konkurenciou Wester Unionu je spoločnosť MoneyGram, jej zástupca sa však na Slovensku stále nenachádza.

Ak peniaze chcete poslať, navštívite niektoré zo zastupiteľstiev Western Unionu a tam vypíšete formulár „zasielanie peňazí“. Ten spolu s peniazmi odovzdáte pracovníkovi spoločnosti, ktorý vám vydá potvrdenku o platbe s kontrolným číslom, teda akýmsi kódom. Príjemcovi telefonicky oznámite, že ste mu peniaze poslali. Musí vedieť nielen meno toho, kto mu peniaze poslal, ale aj presnú sumu, prípadne kód, ktorý vám banka pridelila. Potom zájde do najbližšieho zastupiteľstva Western Union, kde sa indentifikuje a vyplní formulár „príjem peňazí“. Peniaze sú mu k dispozícii približne do 15 minút odvtedy, čo ich odosielateľ pošle.

Peniaze prostredníctvom tejto služby môžete zasielať buď v slovenských korunách, alebo v amerických dolároch. Prijímateľ si ich môže vybrať buď v amerických dolároch, alebo v mene krajiny, v ktorej sa práve nachádza. Wester Union používa svoj kurzový lístok.

Na Slovensku ponúkajú služby Western Unionu niektoré cestovné kancelárie, Slovenská pošta, Tatra banka a Všeobecná úverová banka. Službu môžete využiť aj na letiskách. V niektorých vyspelých krajinách dokonca aj v supermarketoch, lekárňach či na železničných staniciach.

Western Union pôsobí vo vyše 181 krajinách, kde má vyše 82-tisíc zastupiteľstiev. Zoznam všetkých zástupcov na celom svete sa dá nájsť na internetovej stránke www.westernunion.com.

<TD classx=xl24 stylex="BORDER-RIGHT: windowtext 0…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy

Koľko stojí posielanie peňazí prostredníctvom Western Union

Suma v USD

Poplatok v USD

Suma v SKK

Poplatok v SKK

do 50

13

do 3 500

500