Trezor si môžete prenajať aj v banke

V čase dovoleniek zanecháva väčšina z nás doma s nedôverou malé alebo väčšie cennosti, o ktoré by sme počas dovolenky v žiadnom prípade nechceli prísť. Jednou z alternatív, ako sa postarať o vzácne veci, napríklad aj počas výletu, je uložiť ich do bezpečnostnej schránky v banke.

Bezpečnostné schránky môžete nájsť vo väčšine pobočiek bánk v mestách. Podmienky bankových domov pri prenájme sa v zásade nelíšia. Vo väčšine z bánk platí, že si trezor, respektíve jeho časť, môže prenajať aj neklient banky. Postup je jednoduchý. S bankou uzavriete zmluvu o prenájme, za prenájom zaplatíte, vo väčšine bánk aj zálohu za kľúč, ktorý si z banky, samozrejme, zoberiete. V Ľudovej banke dostanete hneď súpravu dvoch kľúčov.

„Každý prístup ku schránke je podmienený heslom, kľúčom ku schránke a predložením identifikačného preukazu,“ uviedol Roman Začka z Tatra banky. Po vyplnení tlačív vás potom pracovník banky odprevadí ku schránke a použitím kombinácie kľúča pracovníka banky a vášho kľúča vám sprístupní schránku. V niektorých bankách klient platí poplatok aj za každú manipuláciu so schránkou.

Prístup ku schránke má klient a všetky ním splnomocnené osoby, ktoré sa preukážu preukazom totožnosti a kľúčom ku schránke. Úplne zrušiť zmluvu o prenájme bezpečnostnej schránky však môže len osoba, ktorá si ju pôvodne prenajala.

Veci uložené v bankovom trezore sú aj povinne poistené a cena za poistku sa platí už v cene za prenájom bezpečnostnej schránky. Vo väčšine nami oslovených bánk je minimálna poist…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy