Neplaťte platobnou kartou za každú cenu

Platba platobnou kartou sa stala súčasťou dnešného moderného života. Aj keď väčšina transakcií realizovaných prostredníctvom platobnej karty spočíva hlavne vo výbere peňažnej hotovosti z bankomatov, čoraz viac sa začínajú karty používať aj na platby za tovar a služby.Viaceré banky v súčasnosti ponúkajú platobné karty zdarma (najmä prvé karty novému klientovi), prípadne zahŕňajú vydanie platobnej karty do tzv.

Platba platobnou kartou sa stala súčasťou dnešného moderného života. Aj keď väčšina transakcií realizovaných prostredníctvom platobnej karty spočíva hlavne vo výbere peňažnej hotovosti z bankomatov, čoraz viac sa začínajú karty používať aj na platby za tovar a služby.

Viaceré banky v súčasnosti ponúkajú platobné karty zdarma (najmä prvé karty novému klientovi), prípadne zahŕňajú vydanie platobnej karty do tzv. balíčka služieb poskytovaných za pomerne výhodný mesačný paušálny poplatok. Dôvod je zrejmý. Banky zarobia na každej platbe zákazníka v obchode či reštaurácii realizovanej kartou viac ako na hocičom inom. Obchodník v zásade platí minimálne 1,50 % z objemu platby pro…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy