Pomôcka pri výbere podielového fondu

Vybrať si spomedzi množstva podielových fondov je čoraz ťažšie. Po príchode do pobočky banky finančný poradca odporučí klientovi iba fondy dcérskej spoločnosti banky a poradca z predajnej siete iba fondy zmluvných spoločností.Investičný profil podielnika by sa však pri každom poradcovi nemal meniť.

Vybrať si spomedzi množstva podielových fondov je čoraz ťažšie. Po príchode do pobočky banky finančný poradca odporučí klientovi iba fondy dcérskej spoločnosti banky a poradca z predajnej siete iba fondy zmluvných spoločností.

Investičný profil podielnika by sa však pri každom poradcovi nemal meniť. Pokiaľ je klient konzervatívne orientovaný, odporučia sa mu buď peňažné alebo dlhopisové fondy, pre dlhodobejších investorov sa odporúčajú zmiešané a akciové fondy.

Istou pomôckou pri výbere otvoreného podielového fondu môže byť jeho minulý vývoj, nemôže byť však jedinou a podstatnou podmienkou. Minulý vývoj v žiadnom prípade nezaručuje rovnaké či podobné výsledky aj v budúcnosti. Pokiaľ korunové dlhopisové fondy vykazujú viac než desaťpercentné výkonnosti za uplynulý rok, len ťažko predpokladať, že podobný vývoj bude aj v tomto roku. Na slovenskom trhu už vi…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy