Centrum obce Čachtice napokon obnovia za polovicu

vyšlo aj v REG

TRENČÍN 17. júla (SITA) – V Čachticiach opravujú hrad, rekonštrukcie sa však dočká aj centrum obce za polovicu pôvodne odhadovanej ceny. Centrum obnoví bratislavský Strabag, s. r. o. za 320 789 eur bez DPH. Predpokladaná cena zákazky pritom bola 640 000 eur bez DPH. Podľa informácií z vestníka Úradu pre verejné obstarávanie sa do súťaže prihlásilo 16 záujemcov, zmluvu s víťazom verejnej súťaže podpísala obec 11. júla. Projekt je financovaný z fondov Európskej únie prostredníctvom Regionálneho operačného programu.

Predmetom verejného obstarávania je revitalizácia centrálnej zóny v obci Čachtice. „Obec aj vzhľadom na cestovný ruch potrebuje reprezentatívne verejné priestranstvo a keďže súčasné nie je vo vyhovujúcom stave, je potrebné ho zatraktívniť ako pre miestnych obyvateľov, tak aj pre návštevníkov,“ uvádza sa vo vestníku. V centre Čachtíc by mal pribudnúť nový asfaltový povrch na cestách či chodníkoch, sociálne zariadenia, informačné tabule i detské ihrisko. V centre Čachtíc vybudujú dve autobusové zastávky s výjazdmi a prístreškami. Zrekonštruujú taktiež verejné osvetlenie a fontánu pred kultúrnym domom. Pozdĺž celej dĺžky navrhovaného námestia a pred kultúrnym domom plánujú osadiť parkový mobiliár, stojany na bicykle a zahradzovacie stĺpiky. Rekreačno-oddychová časť bude obyvateľom a návštevníkom obce ponúkať možnosť zahrať si vonkajšie spoločenské hry ako petang či kolky.

Firma Strabag s.r.o., ktorá je súčasťou rakúskeho koncernu Strabag, bola zapísaná v Obchodnom registri SR pod obchodným menom Bürohaus Bratislava spol. s r.o. v júni 1991, od februára 1999 fungovala pod názvom Ilbau s.r.o. a terajšie meno má od 10. júna 2001. Spoločnosť eviduje základné imanie 66,39 tis. eur, vložil ho rakúsky spoločník Bau Holding Beteiligungs AG, Spittal an der Drau. Strabag s.r.o. zabezpečuje obstarávateľskú činnosť v stavebníctve, ako aj činnosti stavebného dozoru a stavbyvedúceho pri inžinierskych a dopravných stavbách. Uskutočňuje stavby a ich zmeny, vyrába transportný betón. SAT, odštepný závod firmy, uskutočňuje stavby a ich zmeny.

Súvisiace články

Aktuálne správy