Pri kúpe letenky si treba preštudovať poplatky za storno i zmenu údajov

Bratislava 5. júla (TASR) – Pred kúpou letenky je vhodné si dobre preštudovať rôzne súvisiace poplatky, a to najmä za zrušenie letu, zmenu jeho dátumu či úpravu údajov pasažiera. "Cestujúci si tak ušetria nemilé prekvapenie a zbytočné poplatky," vysvetľuje pre TASR hovorca internetového predajcu leteniek pelikan.sk Michal Repa.
Ďalej v prípade akýchkoľvek nejasností odporúča využívať call-centrum cestovnej kancelárie, prípadne agenta, ktorý letenku cestujúcemu predal. "Môžu ho informovať o prípadných ďalších zľavách, zmenách i poradiť," konštatuje a dodáva, že už pri samotnej kúpe letenky je najvhodnejšie použiť platobnú kartu, keďže táto forma platby je jednoduchá, rýchla a s malým rizikom.
Zároveň odporúča využiť aj možnosť priplatenia si za komplexné poistenie, ktoré zahŕňa aj poistenie storna letenky. "Ak napríklad cestujúci ochorie a nebude môcť letieť, má istotu, že mu budú vrátené peniaze," uvádza. Okrem poistenia ponúkajú predajcovia leteniek aj rôzne balíky s ubytovaním v hoteli či prenajatím auta, ktoré môžu byť lacnejšie pri objednaní a zaplatení naraz.

Súvisiace články

Aktuálne správy