Podielové fondy s kladnými predajmi za 20,7 mil. eur

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých typov fondov zaznamenali v uplynulom týždni špeciálne fondy profesionálnych investorov, a to vo výške 14,99 mil. eur.

Podielové fondy pokračovali v sérii kladných predajov aj v uplynulom týždni. Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností zaznamenali predaje vo výške takmer 62 mil. eur a spätné nákupy v objeme 41,3 mil. eur. Čisté predaje tak v uplynulom 26. týždni dosiahli 20,7 mil. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých typov fondov zaznamenali v uplynulom týždni špeciálne fondy profesionálnych investorov, a to vo výške 14,99 mil. eur. Špeciálne fondy cenných papierov vykázali kladné predaje za 8 mil. eur a s kladnými predajmi vo výške 3,8 mil. eur skončili aj špeciálne fondy nehnuteľností. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade fondov krátkodobých investícii, a to o 1,97 mil. eur, pričom akciové fondy skončili v pluse 526 tis. eur a fondy fondov zaznamenali plusové predaje v objeme 128 tis. eur.

Fondy peňažného trhu vykázali na druhej strane v medzitýždennom porovnaní záporné čisté predaje vo výške 6,5 mil. eur, pričom fondy z kategórie iné skončili v mínuse 1,6 mil. eur. Záporné predaje vo výške 373 tis. eur zaznamenali aj zmiešané fondy a dlhopisové fondy vykázali mínusové predaje vo výške 159 tis. eur. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade fondov krátkodobého peňažného trhu, a to o 98 tis. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností vykázal v 26. týždni Tatra Asset Management, a to v objeme 12,3 mil. eur. Asset Management Slovenskej sporiteľne na druhej strane skončil so zápornými predajmi za 2,1 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 26. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/2047/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy