Vodárenská spoločnosť Ružomberok začala tender za 22 mil. eur

V mestských častiach Ružomberka Biely Potok, Černová a Hrboltová, ako aj v obciach Liptovské Sliače, Liptovská Teplá, Ivachnová a Likavka bude vybudovaná kanalizácia v dĺžke 40,1 kilometra a s 1 698 kanalizačnými prípojkami. Čistiareň odpadových vôd v Liptovskej Teplej bude rozšírená na kapacitu pre 8 136 obyvateľov.

Vodárenská spoločnosť Ružomberok, a.s. pripravuje investíciu s odhadovanými nákladmi 21,9 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Plánuje vybudovať kanalizačnú sieť v mestských častiach Ružomberka Biely Potok, Černová a Hrboltová, ako aj v obciach Liptovské Sliače, Liptovská Teplá, Ivachnová a Likavka. Ako ďalej vyplýva z podmienok verejnej súťaže zverejnenej vodárňami vo Vestníku verejného obstarávania, pribudne kanalizácia v dĺžke 40,1 kilometra a zhotovených bude 1 698 kanalizačných prípojok.

Súčasťou prác, naplánovaných na tri roky, bude rozšírenie a rekonštrukcia čistiarne odpadových vôd v Liptovskej Teplej na kapacitu 8 136 obyvateľov. Zákazka zahŕňa aj zhotovenie realizačnej dokumentácie stavby. Vodárenská spoločnosť chce projekt financovať z prostriedkov Kohézneho fondu Európskej únie, zo štátneho rozpočtu a z vlastných zdrojov .

Otváranie ponúk v tendri je plánované 31. mája, pričom záujemcovia môžu požiadať o súťažné podklady do 16. marca. Požadovaný celkový obrat uchádzačov je minimálne 20 mil. eur v každom z posledných troch rokov. Ďalšou podmienkou účasti vo verejnom obstarávaní je predloženie zoznamu prác rovnakého alebo podobného charakteru, uskutočnených v rokoch 2007 až 2011. Musia byť na ňom minimálne dve zákazky na výstavbu alebo rekonštrukciu komunálnych splaškových alebo jednotných stokových sietí v hodnote najmenej po 10 mil. eur. Obstarávateľ tiež vyžaduje aspoň dve realizované zákazky na výstavbu alebo rekonštrukciu komunálnej čistiarne odpadových vôd s projektovanou kapacitou minimálne 8 tis. obyvateľov a za zmluvnú cenu prác najmenej po 2 mil. eur bez DPH.

Vodárenská spoločnosť Ružomberok, a.s. vznikla ako nástupnícka spoločnosť rozdelením Severoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. v Žiline. V Obchodnom registri je zapísaná od 7. septembra 2006, má základné imanie 7,87 mil. eur. Spoločnosť zabezpečuje výrobu a distribúciu vody, odvádzanie a čistenie odpadových vôd pre 58 tis. obyvateľov a priemysel dolného Liptova. Väčšinovým akcionárom spoločnosti je mesto Ružomberok.

Súvisiace články

Aktuálne správy