Podielové fondy druhýkrát v roku s kladnými predajmi

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých typov fondov v siedmom tohtoročnom týždni vykázali špeciálne fondy cenných papierov, a to v objeme 6,9 mil. eur.

Podielové fondy v uplynulom týždni druhýkrát v tomto roku vykázali v medzitýždennom porovnaní kladné čisté predaje. Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) zaznamenali v uplynulom týždni predaje za 37,9 mil. eur a spätné nákupy v objeme 36,9 mil. eur. Čisté predaje tak boli na úrovni 911 tis. eur. V prvom tohtoročnom týždni zaznamenali fondy taktiež kladné čisté predaje, a to v objeme 2,4 mil. eur.

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých typov fondov pritom v siedmom tohtoročnom týždni vykázali špeciálne fondy cenných papierov, a to vo výške 6,9 mil. eur. Kladné predaje vo výške 5,3 mil. eur vykázali aj zmiešané fondy a špeciálne fondy nehnuteľností skončili v pluse 4,2 mil. eur. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade špeciálnych fondov profesionálnych investorov o 2,7 mil. eur.

Fondy peňažného trhu na druhej strane zaznamenali záporné čisté predaje v objeme takmer 7 mil. eur. Fondy krátkodobých investícii skončili v mínuse 4,8 mil. eur a dlhopisové fondy zaznamenali záporné predaje za 3,2 mil. eur. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade fondov z kategórie iné, a to o 2,6 mil. eur, pričom fondy krátkodobého peňažného trhu skončili v mínuse 193 tis. eur. Záporné predaje v objeme 132 tis. eur vykázali v uplynulom týždni aj akciové fondy.

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých správcovských spoločností v uplynulom týždni vykázal Tatra Asset Management, a to v objeme 13,2 mil. eur. Asset Management Slovenskej sporiteľne na druhej strane skončil so zápornými predajmi v objeme 7,6 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 7. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1786/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy