DFN Košice chce opäť vyhlásiť súťaž na rekonštrukciu

Detská fakultná nemocnica (DFN) Košice plánuje opätovne vyhlásiť súťaž na svoju rekonštrukciu. Jednu súťaž už pritom zariadenie vyhlásilo, Úrad pre verejné obstarávanie mu však nariadil jej zrušenie. Ako vyplýva z predbežného oznámenia zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania, rekonštrukcia, nadstavba a prístavba by mali stáť 8,325 mil. eur. Pôvodná súťaž bola v predpokladanej hodnote 11,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Dátum vyhlásenia verejného obstarávania nemocnica nespresnila. Rekonštrukciu financovanú z Operačného programu Zdravotníctvo však plánuje na 25 mesiacov od zadania zákazky.

Detská fakultná nemocnica Košice fungovala niekoľko rokov v prenajatých priestoroch, začiatkom roka 2010 však zdravotnícke zariadenie získalo vlastné sídlo. Krátko na to začalo sťahovať svoje pracoviská z výškového monobloku Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura do vlastných priestorov na Triede SNP. Už pri sťahovaní sa počítalo s komplexnou rekonštrukciou uvedených priestorov.

Detská fakultná nemocnica Košice je špecializovanou koncovou nemocnicou, ktorá slúži deťom z Košického aj Prešovského samosprávneho kraja. Má 240 lôžok, tvoria ju štyri kliniky a šesť oddelení. Hospitalizuje najzávažnejšie stavy z regiónov Košického a Prešovského kraja, čo predstavuje 1,5 mil. obyvateľov. Pri zariadení pôsobí aj 56 špecializovaných ambulancií a vysunuté pracovisko Detského centra prof. Th. Hellbrüggeho pre deti s rôznymi poruchami vývinu.

Súvisiace články

Aktuálne správy