Ochrana pred povodňami v Nižnom Hrabovci môže stáť vyše 2 mil. 

Protipovodňové práce v obci Nižný Hrabovec majú trvať šestnásť mesiacov a spolufinancované majú byť z európskych zdrojov cez Operačný program Životné prostredie.

Obec Nižný Hrabovec v okrese Vranov nad Topľou začala užšiu súťaž na ochranu pred povodňami. Práce za predpokladanú cenu 2,16 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty sú plánované na šestnásť mesiacov, pričom majú byť spolufinancované z európskych peňazí v rámci Operačného programu Životné prostredie. Vyplýva to z tendrových informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania.

Protipovodňový projekt v Nižnom Hrabovci počíta s úpravami miestneho potoka na dvoch úsekoch v celkovej dĺžke okolo 850 metrov. Záujemcovia môžu požiadať o účasť v tendri do 24. februára. Jednou z podmienok je, aby za predchádzajúce tri roky dosiahli priemerný ročný obrat minimálne 2 mil. eur bez dane v oblasti týkajúcej sa tejto súťaže. Uchádzači musia preukázať vykonanie aspoň piatich stavieb rovnakého alebo podobného zamerania a aspoň jedna z nich musí mať hodnotu najmenej 2 mil. eur bez dane.

Súvisiace články

Aktuálne správy