Predbežná cena tretej stavby obchvatu Galanty je 45,5 mil. 

Slovenská správa ciest chystá vyhlásiť verejnú súťaž na tretiu stavbu obchvatu Galanty v dĺžke 5,1 kilometra v apríli. Práce sú naplánované na 26 mesiacov od uzatvorenia zmluvy s vybraným dodávateľom a majú byť spolufinancované z Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Operačný program Doprava.

Tender na meškajúcu tretiu stavbu obchvatu Galanty za predpokladanú cenu 45,48 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty chce Slovenská správa ciest začať v apríli tohto roka. Práce na úseku cesty v dĺžke 5,1 kilometra sú plánované na 26 mesiacov od uzatvorenia zmluvy s vybraným dodávateľom a majú byť spolufinancované zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a rozpočtu Slovenskej správy ciest cez Operačný program Doprava. Tretia stavba obchvatu Galanty mala podľa pôvodných plánov začať v júli minulého roka s tým, že dokončená bude v lete 2013. Dobudovanie štvrtej etapy obchvatu Galanty predpokladajú cestári po naplnení kapacity cesty asi okolo roku 2030.

Slovenská správa ciest vo Vestníku verejného obstarávania ďalej informovala, že koncom marca predpokladá vyhlásiť aj verejnú súťaž na výkon činnosti stavebno-technického dozoru pre tretiu stavbu obchvatu Galanty. Odhadovaná cena za poskytovanie uvedenej služby má byť 500 tis. eur bez dane.

Slovenská správa ciest so sídlom v Bratislave je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Vykonáva správu ciest 1. triedy vrátane investičnej činnosti, ako aj pozemkov vo vlastníctve štátu. Pre diaľnice, rýchlostné cesty a cesty 1., 2. a 3. triedy vykonáva aj dopravné plánovanie, ústrednú technickú evidenciu, centrálnu databanku a technický rozvoj spolu so súvisiacou koncepčnou, koordinačnou a metodickou činnosťou. SSC má prostredníctvom dislokovaných organizačných zložiek, pod názvom Investičná výstavba a správa ciest, zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy