Pošta chce dať za opravu áut a motocyklov 9,8 mil. eur

Slovenská pošta, a.s. pripravuje verejnú súťaž na opravu a údržbu osobných a nákladných automobilov a motocyklov počas štyroch rokov.

Slovenská pošta, a.s. plánuje zaplatiť za opravy a údržbu osobných a nákladných automobilov a motocyklov počas štyroch rokov takmer 9,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Verejnú súťaž na poskytnutie tejto služby plánuje štátna spoločnosť vyhlásiť okolo 20. februára, informovala vo Vestníku verejného obstarávania.

Slovenská pošta vznikla ako štátny podnik 1. januára 1993 a začiatkom októbra 2004 sa pretransformovala na akciovú spoločnosť. Jej stopercentným vlastníkom je štát prostredníctvom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie 214,3 mil. eur. V súčasnosti má zautomatizovaných okolo 1 380 pôšt, do polovice roka 2012 bude zautomatizovaných všetkých 1 585 pôšt centrálnym informačným systémom APONet. Slovenská pošta na základe licencie s platnosťou do konca roka 2012 zabezpečuje zo zákona takzvanú univerzálnu službu, čo znamená, že je povinná doručovať zásielky do všetkých sídiel minimálne jedenkrát denne a za primeranú cenu. Od svojho vzniku hospodári samostatne a nedostáva dotácie zo štátneho rozpočtu.

Súvisiace články

Aktuálne správy