Vienna Insurance Group v SR s poistným 686,5 mil. eur

Tri slovenské koncernové poisťovne skupiny Vienna Insurance Group, teda Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne, evidovali vlani medziročný nárast predpisu o 4,2 %.

Koncernové spoločnosti Vienna Insurance Group na Slovensku dosiahli v minulom roku podľa predbežných výsledkov poistné 686,5 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to zvýšenie o 4,2 %. V segmente životného poistenia evidovala skupina na Slovensku poistné 363,2 mil. eur pri náraste o 6,7 %. V oblasti neživotného poistenia stúplo o 1,5 % na 323,3 mil. eur.

Celý koncern Vienna Insurance Group evidoval v minulom roku predpísané nekonsolidované poistné 9 mld. eur. Medziročne je to nárast o 3,4 %. V rámci neživotného poistenia išlo o nárast o 4,9 % na 5,1 mld. eur a pri životnom poistení to bolo zvýšenie o 1,4 % na 3,9 mld. eur. Predpokladaný koncernový hrubý zisk za rok 2011 dosiahne podľa predbežných údajov skoro 560 mil. eur s nárastom zhruba o 10 %.

Vienna Insurance Group pôsobí v strednej a východnej Európe. Na Slovensku pôsobia poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy