Podielové fondy skončili v uplynulom týždni v mínuse

Podielové fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností zaznamenali v uplynulom týždni záporné predaje na úrovni 2,9 mil. eur.

Podielové fondy po kladných predajoch v úvode tohto roka zaznamenali v druhom tohtoročnom týždni záporné čisté predaje. Celkové predaje fondov v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) pritom predstavovali v predchádzajúcom týždni 29,9 mil. eur a spätné nákupy 32,8 mil. eur. Čisté predaje tak skončili v mínuse 2,9 mil. eur.

Najvyššie záporné predaje v druhom týždni zaznamenali fondy krátkodobých investícií, a to vo výške 6,9 mil. eur. Akciové fondy skončili v mínuse 5,4 mil. eur a fondy peňažného trhu vykázali záporné predaje za 3,8 mil. eur. V mínuse 1,3 mil. eur skončili aj zmiešané fondy, pričom fondy z kategórie iné zaznamenali záporné predaje za 397 tis. eur.

Špeciálne fondy profesionálnych investorov na druhej strane vykázali kladné predaje na úrovni 6,7 mil. eur a špeciálne fondy cenných papierov zaznamenali kladné predaje vo výške 6 mil. eur. V pluse 1,5 mil. eur skončili aj špeciálne fondy nehnuteľností. Kladné predaje vo výške 674 tis. eur vykázali v uplynulom týždni aj dlhopisové fondy, pričom fondy fondov dosiahli predaje za 132 tis. eur.

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých správcovských spoločností vykázal podľa údajov SASS Tatra Asset Management, a to vo výške 5,5 mil. eur. ČSOB Asset Management na druhej strane zaznamenal záporné predaje v objeme 4,4 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 2. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1691/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy