Objem obchodov na BCPB dosiahol vlani 37,8 mld. eur

Opravte si, prosím, v správe „BCPB: Objem obchodov na BCPB dosiahol vlani 37,8 mld. eur“, ktorú ekonomická redakcia agentúry SITA vydala vo štvrtok 5. januára o 09:59, znenie druhého odseku. Ten má správne znieť:

„Ako informovala Petra Ginterová z Divízie projektovej a systémovej podpory BCPB, spomedzi členov bratislavskej burzy dosiahla vlani najväčší obrat v rámci akcií spoločnosť J&T Banka. Jej podiel na celkovom obrate akcií dosiahol takmer 80 %. Druhým členom s najväčším obratom v rámci akcií bola Poštová banka, za ktorou nasledovali spoločnosti Patria Finance, Sympatia Finance, Dexia Banka Slovensko, Československá Obchodná Banka, RM-S Market a UniCredit Bank Slovakia. Prvú desiatku uzatvárali Tatra banka a Všeobecná úverová banka. Najväčší obrat v rámci obchodovania s dlhopismi zaznamenala Slovenská sporiteľňa s podielom na úrovni 72,72 %.“

Agentúra SITA sa za chybu ospravedlňuje a pre úplnosť pripája opravené znenie správy:

BRATISLAVA 5. januára (SITA) – Celkový obrat obchodov na Burze cenných papierov v Bratislave (BCPB) dosiahol v minulom roku 37,8 mld. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 178 %. Celkovo burza realizovala viac ako 9 800 transakcií. V rámci nich sa nakúpili a predali akcie v celkovej hodnote 697,14 mil. eur. Dlhopisy zaznamenali celkový obrat vo výške 37,11 mld. eur. V samotnom štvrtom štvrťroku minulého roka zaznamenala burza celkový obrat obchodov v hodnote vyše 7 mld. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o vyše 126 %.

Ako informovala Petra Ginterová z Divízie projektovej a systémovej podpory BCPB, spomedzi členov bratislavskej burzy dosiahla vlani najväčší obrat v rámci akcií spoločnosť J&T Banka. Jej podiel na celkovom obrate akcií dosiahol takmer 80 %. Druhým členom s najväčším obratom v rámci akcií bola Poštová banka, za ktorou nasledovali spoločnosti Patria Finance, Sympatia Finance, Dexia Banka Slovensko, Československá Obchodná Banka, RM-S Market a UniCredit Bank Slovakia. Prvú desiatku uzatvárali Tatra banka a Všeobecná úverová banka. Najväčší obrat v rámci obchodovania s dlhopismi zaznamenala Slovenská sporiteľňa s podielom na úrovni 72,72 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy