Líbyjským povstalcom, ktorí sa liečia v Piešťanoch, zablokovali hovory

Bratislava 17. decembra (TASR) – Líbyjskí povstalci, ktorí sa v Piešťanoch liečia zo zranení z vojny, mali niekoľko dní zablokované SIM karty vo svojich mobilných telefónoch. Tie im rozdala líbyjská ambasáda v Bratislave, aby mohli komunikovať so svojimi blízkymi doma.
"Zákazník bol zablokovaný automatickým systémom, ktorý na základe dát vyhodnocuje a upozorňuje na prípadné neštandardné využívanie služby," povedala pre TASR Ivica Hricová z Orange Slovensko. Mobilný operátor koncom novembra zablokoval spolu 17 telefónnych čísel, ktoré používali Líbyjčania. Všetky SIM karty zakúpil na svoje meno zamestnanec líbyjskej ambasády.
"Úlohou systému je predchádzať nepríjemným situáciám, napríklad v prípade zneužitia odcudzených dokladov alebo ochrany zákazníka proti zneužitiu jeho SIM karty po odcudzení a podobne," vysvetlila Hricová. Dodala, že za vzniknutú situáciu sa zákazníkovi ospravedlnili a po nahlásení problému ho znovu pripojili.
V Piešťanoch sa momentálne lieči 21 Líbyjčanov, ktorí vo vojne proti režimu Muammara Kaddáfího utrpeli zranenia. Všetky náklady spojené s ich pobytom hradí líbyjská ambasáda.

Súvisiace články

Aktuálne správy