AXA životní pojišťovna počíta s predpisom 48 mil. eur

Životná poisťovňa AXA predpokladá, že za rok 2010 dosiahne kvôli vyšším stornám zmlúv horší hospodársky výsledok.

Životná poisťovňa AXA predpokladá, že za rok 2010 dosiahne horší hospodársky výsledok v porovnaní s rokom 2009, kedy zisk predstavoval 788 tis. eur. Ako ďalej informovala hovorkyňa skupiny AXA na Slovensku Jana Tarčáková Janičová, dôvodom sú vyššie storná zmlúv v porovnaní s predošlým obdobím. Predpísané poistné by sa malo podľa odhadov zvýšiť o 31 % na 48 mil. eur. V roku 2009 hrubé predpísané poistné predstavovalo sumu 36,5 mil. eur.

V roku 2011 plánuje životná poisťovňa dosiahnuť predpísané poistné zhruba na úrovni 61,4 mil. eur. Nová produkcia by mala dosiahnuť 16,7 mil. eur. „V porovnaní s rokom 2010 očakávame vylepšenie celkového hospodárskeho výsledku poisťovne,“ skonštatovala Janičová. Zároveň doplnila, že spoločnosť neočakáva žiadnu výraznú zmenu v preferenciách klientov vo vzťahu k životnému poisteniu. Životnému poisteniu sa podľa nej vo všeobecnosti darí. „Očakávame, že zabezpečenie života a tvorba kapitálu bude dominovať naďalej,“ dodala Janičová.

Životná poisťovňa AXA bola do Obchodného registra SR zapísaná v decembri 2005. Na Slovensku má skupina AXA zastúpenie prostredníctvom spoločností AXA životní pojišťovna, AXA pojišťovna, Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s. a AXA investiční společnost.

Súvisiace články

Aktuálne správy