Nálada francúzskych spotrebiteľov sa vo februári nezmenila

Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, vo februári zostal na úrovni 100 bodov.

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa vo februári nezmenila. Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, zostal na úrovni 100 bodov. Francúzi očakávajú, že ich osobná finančná situácia sa v najbližších dvanástich mesiacoch podstatne nezmení. Index očakávanej finančnej situácie oslabil o jeden bod na – 6 bodov. INSEE o tom informoval v piatok na svojej internetovej stránke.

Názory francúzskych spotrebiteľov na ich budúcu životnú úroveň sa tiež fakticky nezmenili a index, ktorý to odzrkadľuje, v porovnaní s januárom oslabil o jeden bod na úroveň – 24 bodov. Názory Francúzov na ich budúcu schopnosť sporiť sa však zlepšili a index, ktorý to mapuje, vo februári stúpol o 4 body na hodnotu – 2 body. Vzrástol aj počet domácností, ktoré predpokladajú, že teraz je vhodné obdobie pre veľké nákupy. Index mapujúci tieto názory posilnil o 3 body na úroveň – 1 bod.

Súvisiace články

Aktuálne správy