Obecný úrad v Chrenovci-Brusne zrekonštruujú z fondov Európskej únie

Zníženie energetickej náročnosti budovy bude sledovať rekonštrukcia obecného úradu v Chrenovci-Brusne v okrese Prievidza, ktorú plánuje zabezpečiť samospráva obce. Investíciu za viac ako 165.000 eur bude financovať z fondov Európskej únie, informoval dnes TASR starosta Chrenovca-Brusna Tibor Čičmanec.
Budova obecného úradu, ako ozrejmil Čičmanec, má zlé tepelno-izolačné vlastnosti, čo prakticky znamená, že v lete je tam teplo a v zime zase zima. „Jej steny nie sú zaizolované, má plechovú strechu, preto potrebuje modernizáciu,“ zdôvodnil.
Na rekonštrukciu sídla úradu, ako vyčíslil starosta, získala obec nenávratný finančný príspevok vo výške 181.261,36 eura a so spoluúčasťou samosprávy to predstavuje 190.801,43 eura.
Dodávateľom prác, ktorého obec vybrala prostredníctvom verejnej súťaže, je spoločnosť L.I.R.R. so sídlom v Prievidzi. Zmluvu o dielo s ňou uzavrela ešte vlani v júli. Firma má rekonštrukciu budovy deliacej sa o priestory s hasičskou zbrojnicou zabezpečiť za 165.857,54 eura vrátane dane z pridanej hodnoty.

Súvisiace články

Aktuálne správy