Počet nových nezamestnaných v USA sa znížil

Počet nových žiadateľov o štátne dávky v nezamestnanosti v krajine minulý týždeň klesol o 11 tis. na sezónne upravených 254 tisíc.

Počet nových nezamestnaných v USA, ktorí požiadali o štátnu podporu, sa minulý týždeň zmenšil. Americké ministerstvo práce vo štvrtok informovalo, že počet nových žiadateľov o štátne dávky klesol o 11 tis. na sezónne upravených 254 tisíc. V predchádzajúcom týždni však bol počet nových nezamestnaných na trojmesačnom maxime. Štvortýždňový priemerný počet nových nezamestnaných, ktorý je menej volatilný, stúpol o 1 750 na 259 750.

Počet nových žiadateľov o podporu v nezamestnanosti v USA bol minulý týždeň pod hranicou 300 tisíc už 88 týždňov po sebe, čo je najdlhšie obdobie od roku 1970. Zdá sa, že pokiaľ ide o budúcu perspektívu, americké firmy majú dostatočnú sebadôveru na to, aby si ponechávali svojich pracovníkov. Medziročný rast americkej ekonomiky sa v treťom štvrťroku zrýchlil na úroveň 2,9 percenta po posilnení iba o 1,1 percenta v prvom polroku. V októbri americkí zamestnávatelia vytvorili 161 tis. nových pracovných pozícií a miera nezamestnanosti v krajine sa znížila na úroveň 4,9 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy