Dm drogerie markt zvýšil obrat na Slovensku o takmer 10 %

Obrat spoločnosti dm drogerie markt na Slovensku v uplynulom finančnom roku, ktorý skončil 30. septembra 2016, dosiahol 185,5 mil. eur.

Maloobchodná spoločnosť dm drogerie markt zvýšila v uplynulom obchodnom roku, ktorý skončil 30. septembra 2016, na Slovensku svoj obrat o 9,5 %, keď dosiahol úroveň 185,5 mil. eur. Obrat spoločnosť zvyšovala zároveň s nárastom počtu nákupov o 9 % na 17,7 milióna, ako aj s rozširovaním pobočkovej siete. Ku koncu uplynulého obchodného roka dm drogerie markt prevádzkoval 137 predajní, čo bolo o 3 viac ako v predchádzajúcom období.

Ako ďalej informovala spoločnosť, za sledovaných dvanásť mesiacov preinvestovala na Slovensku takmer 6,4 mil. eur, z čoho najviac, až 5,5 mil. eur, smerovalo do modernizácie súčasných a budovania nových filiálok. Druhá najvyššia suma vo výške 457,5 tis. eur sa využila na modernizáciu centrálneho skladu spoločnosti. Ďalších vyše 310 tis. eur smerovalo do rozvoja informačných technológií a zvyšok do centrály.

V nastúpenom trende plánuje dm drogerie markt pokračovať aj v ďalšom obchodnom roku. Podľa jej konateľa Martina Podhradského by mal obrat spoločnosti prekročiť 200 mil. eur. Navýšiť by sa mal aj objem investícií na viac ako 9,1 mil. eur, z čoho najväčšia časť v sume 7,7 mil. eur bude určená na rozvoj pobočkovej siete. Ku koncu aktuálneho obchodného roka by tak spoločnosť mala na Slovensku prevádzkovať 144 predajní.

Dm drogerie markt je maloobchodná spoločnosť, ktorá sa zaoberá predajom drogériového tovaru, parfumérie, výrobkov z oblasti zdravia a wellness. Vznikla v roku 1973 v Nemecku, na Slovensku otvorila prvú pobočku v roku 1995. V súčasnosti prevádzkuje svoje filiálky celkovo v 12 krajinách. Na Slovensku firma ku koncu uplynulého fiškálneho roka zamestnávala 1 250 pracovníkov. Celkový obrat koncernu dm drogerie markt vrátane Nemecka dosiahol hodnotu 9,708 mld. eur, čo predstavuje nárast o 7 %. V uplynulom obchodnom roku tvorilo koncern spolu 3 349 pobočiek.

Súvisiace články

Aktuálne správy