Počet talianskych bánk v roku 2017 výrazne klesne v dôsledku fúzií

Počet talianskych bánk by sa mal výrazne znížiť v dôsledku fúzií. Informovala o tom agentúra APA. Talianska banková asociácia ABI predpokladá, že v roku 2017 počet finančných inštitútov v krajine prudko klesne v dôsledku procesu zlučovania v segmente družstevných a ľudových bánk.

Počet talianskych bánk by sa mal výrazne znížiť v dôsledku fúzií. Informovala o tom agentúra APA.
Talianska banková asociácia ABI predpokladá, že v roku 2017 počet finančných inštitútov v krajine prudko klesne v dôsledku procesu zlučovania v segmente družstevných a ľudových bánk. To by malo prispieť ku zvýšeniu zisku bánk, uviedol dnes šéf ABI Antonio Patuelli.
Patuelli je presvedčený, že taliansky bankový systém čoskoro prinesie Európe pozitívne prekvapenia. Žiadna z členských krajín Európskej únie (EÚ) podľa neho v posledných rokoch nezrealizovala také radikálne zmeny vo svojom bankovom systéme ako Taliansko. Zdôraznil, že banky, ako je napríklad Intesa Sanpaolo, mali pri záťažových testoch európskych bánk jedny z najlepších výsledkov. A pri odbúravaní zlých úverov už existujú pozitívne výsledky, tvrdí šéf ABI.
Podľa Patuelliho diskusia o zotrvaní Talianska v európskom menovom systéme krajine škodí na medzinárodných trhoch. Preto kritizoval talianske politické sily, ktoré sa snažia o to, aby krajina vystúpila z eurozóny.

Súvisiace články

Aktuálne správy