Singapurská firma GIC kúpila spoločnosť P3 za 2,4 miliardy eur

Singapurský štátny investičný fond GIC podpísal dohodu o kúpe developerskej spoločnosti P3 Logistic Parks od doterajšieho majiteľa TPG Real Estate a jej partnera Ivanhoé Cambridge. Svojou hodnotou 2,4 miliardy eur tak predstavuje najväčší obchod na európskom trhu nehnuteľností v tomto roku. K dokončeniu transakcie, ktorá podlieha schváleniu regulačných orgánov, by malo dôjsť do konca roka.
TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge prevzali spoločnosť P3 v roku 2013. Za toto obdobie si tento vlastník, developer a správca s celoeurópskou pôsobnosťou vybudoval portfólio 3,3 milióna štvorcových metrov (m2) skladových a priemyselných nehnuteľností.
V priebehu posledných troch rokov uskutočnila skupina rad akvizícií na kľúčových európskych trhoch, čím viac než zdvojnásobila svoje portfólio. To teraz zahŕňa 163 moderných skladov v 62 parkoch, nachádzajúcich sa v deviatich krajinách. Vďaka tomu skupina strojnásobila počet svojich zákazníkov.
P3 nedávno dokončila dlhodobé refinancovanie svojich aktivít v hodnote 1,4 miliardy eur so skupinou medzinárodných finančných inštitúcií. Aktuálne vlastní pozemky pre potenciálnu výstavbu viac než 1,4 milióna m2 nových skladových nehnuteľností a vo výstavbe má 11 nových projektov. Do konca roka P3 dokončí výstavbu s celkovou rozlohou 300.000 m2.
„Veríme, že pod správou GIC má P3 dobrú pozíciu pre ďalší rozvoj,“ uviedol partner v TPG Real Estate Anand Tejani.
„Sme si vedomí dlhodobého potenciálu európskeho logistického sektora a tešíme sa na to, že túto atraktívnu základňu rozšírime o veľmi zdatný manažérsky tím spoločnosti P3. Vďaka rozsiahlym globálnym skúsenostiam GIC v oblasti investovania do logistiky môžeme tomuto partnerstvu ponúknuť pridanú hodnotu,“ povedal investičný riaditeľ GIC Real Estate Lee Kok Sun.

Súvisiace články

Aktuálne správy