Predaj áut v USA v októbri oslabil o približne 4 %

Október bol už piatym mesiacom medziročného oslabenia predaja áut na americkom trhu.

Predaj nových osobných áut a nákladných vozidiel v USA v októbri klesol o približne 4 percentá, keďže dopyt zo strany spotrebiteľov sa vytrácal. Informovala o tom spoločnosť Autodata Corp. Predaj áut na americkom trhu zostáva v blízkosti historických maxím, ale po šiestich rokoch jeho rastu nastalo oslabenie. Október bol už piatym mesiacom medziročného poklesu, čo sa považuje za znak toho, že v tomto roku predaj možno nedosiahne vlaňajšiu rekordnú úroveň 17,5 mil. vozidiel.

Októbrový predaj áut na americkom trhu klesol napriek tomu, že výrobcovia podľa firmy J.D. Power zvýšili zľavy o 12 percent na vozidlo. „Fakt, že predaj sa začína zmenšovať napriek vysokým stimulom a mimoriadne nízkym úrokovým sadzbám a cenám benzínu, je jasným indikátorom toho, že tento cyklus už dosiahol svoj vrchol,“ povedal John Humphrey, viceprezident spoločnosti J.D. Power.

Automobilka General Motors Co. minulý mesiac evidovala pokles predaja o 1,7 percenta. Odbyt áut firmy Toyota Motor Corp. oslabil o 8,7 percenta. Spoločnosť Fiat Chrysler Automobiles evidovala pokles predaja o 10 percent a predaj Volkswagenu sa zmenšil o 18,5 percenta. Automobilka Hyundai Motor však dosiahla rast predaja o 4,1 percenta.

(1 EUR = 1,0946 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy