Sýrčania so 4 ženami a 23 deťmi: Nemci zúria pri pohľade na nový obraz bežnej rodiny

, Bild Foto: SITA/AP

Britský server Express pomocou internetovej kalkulačky spočítal, že takáto veľká rodina, ak niekedy bude žiť pohromade, bude mať nárok na dávky vo výške asi 320 tisíc libier, čo je takmer 360 tisíc eur!

Keď vyjde Sergej Jaufmann (57) pred svoj dom, často vidí, ako sa pred dverami jeho obchodu hrajú malé deti jeho suseda. Našťastie nie všetky naraz, migrant zo Sýrie, ktorý vedľa neho žije, má totiž 23 detí a štyri manželky. "Deti často hrajú na ulici futbal. Matku často vídam, keď sa vracia z nákupu," uviedol sused rodiny Jaufmann.Takto opisuje súčasnú realitu v obci Montabaur v spolkovej krajine Porýnie-Falcko nemecký bulvárny denník Bild.

Sýrsky utečenec, ktorého noviny nazývajú Ghazia A., utiekol do Nemecka minulý rok spolu so svojou rodinou. Odvtedy boli do Nemecka presídlené aj jeho štyri manželky a 23 detí, 13 dcér a 10 synov vo veku od 1 do 22 rokov. Jedna z jeho dcér sa však už presťahovala do Saudskej Arábie, vydala sa tam.

Podľa islamského práva môže mať muž až štyri ženy, ak ich dokáže uživiť. Podľa nemeckého práva však môže mať len jednu. Vybral si preto svoju hlavnú ženu Twasif (49), ktorá teraz žije s piatimi deťmi v meste Montabaur. Ostatné tri ženy sú oficiálne len "priateľky" a úrady ich rozdelili a poslali na rôzne miesta. Muž preto nestále cestuje a pri každej žene a deťoch, ktoré s ňou má, strávi dva až tri dni.

"Som prakticky stále na cestách, aby som bol so svojou rodinou. V našom náboženstve je mojou povinnosťou navštíviť každú rodinu a byť s ňou. A snažím sa pritom znovu nájsť si prácu," uviedol migrant. Doma v Sýrii vlastnil autoservis a prenajímal automobily, v Nemecku však žije iba zo sociálnych dávok.

Užívatelia sociálnych sietí boli správou značne znepokojení. Jeden z nich svoju frustráciu prejavil tvrdením, že "Sýrčania so 4 ženami a 23 deťmi sú nám prezentované ako nový obraz normálnosti". Miestny úradník, ktorého Bild oslovil, však opísal situáciu ako "výnimočnú".

 

Súvisiace články

Aktuálne správy