Orange Slovensko s výnosmi takmer 410 mil. eur

Spoločnosť Orange Slovensko evidovala v treťom kvartáli tohto roka výnosy 409,7 milióna eur, čo v medziročnom porovnaní predstavuje pokles o dve percentá. V rámci výnosov z mobilných služieb boli tradične najrýchlejšie rastúcou zložkou výnosy z mobilných dátových služieb. Na celkových výnosoch z mobilných služieb tvorili takmer 23 %, medziročne sa zvýšili o štyri percentá. Stále významnejší podiel na celkových výnosoch tvoria výnosy z fixných služieb. Tie sa na celkových výnosoch podieľajú 5 %. Informovala o tom v utorok spoločnosť.

Pokrytie širokopásmovým mobilným internetom od Orangeu prekročilo 95 % populácie Slovenska, pričom 4G sieť je dostupná pre 77,1 % obyvateľstva. K 30. septembru zákazníci Orangeu spolu preniesli takmer 11 tisíc terabajtov dát, o 25 % viac ako v rovnakom období roku 2015. Z toho 40 % preniesli v 4G sieti. Okrem dátovej prevádzky rástol aj počet zákazníkov mobilných dátových služieb, ktorý dosiahol 1,32 milióna, čo je medziročne o 10 % viac.

V treťom kvartáli telekomunikačný operátor začal jeden zo svojich najväčších investičných projektov do rozširovania pevnej siete za ostatné roky. „Vďaka 36-miliónovej investícii budeme môcť spustiť prvú fázu nášho plánu rozšíriť dostupnosť pevného internetu a digitálnej televízie od Orangeu do trojnásobku slovenských domácností,“ konštatoval generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič.

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

Súvisiace články

Aktuálne správy