Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1173 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny stagnuje. Informovala o tom agentúra DPA. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1173 USD, teda len o málo nižšie než v pondelok (19.

Kurz spoločnej európskej meny stagnuje. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1173 USD, teda len o málo nižšie než v pondelok (19. 9.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,1165 (v piatok: 1,1226) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8957 (0,8908) eura.
Devízový trh sa sústredí na stredajšie (21. 9.) rozhodnutie americkej centrálnej banky (Fed) o nastavení menovej politiky. Dnes sa z USA očakávajú čísla o začatej výstavbe domov a počte stavebných povolení. Expert nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) Ralf Umlauf počíta s dobrými číslami. Podľa neho však tieto čísla nebudú mať zásadnejší vplyv na očakávania týkajúce sa zvýšenia úrokových sadzieb.
Už v pondelok pozitívne údaje z amerického realitného trhu nedokázali podporiť dolár. Index NAHB sentimentu na trhu rezidenčných nehnuteľností v septembri prekvapivo výrazne vzrástol a dostal sa najvyššie za 11 mesiacov.
Väčšina expertov predpokladá, že Fed nezvýši úrokové sadzby. V poslednom čase prichádzali z ekonomiky väčšinou správy, ktoré sklamali očakávania. Navyše sa blížia prezidentské voľby. Preto Fed s najväčšou pravdepodobnosťou počká s ďalším sprísňovaním menovej politiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy