Orange plánuje rozšíriť svoju optickú sieť

Spoločnosť Orange plánuje rozšíriť dostupnosť svojej optickej siete. Do roku 2018 by mali domácnosti možnosť využívať optický internet či digitálnu televíziu na optike od Orange v ďalších 38 mestách. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnila spoločnosťou Orange. Ako ďalej spoločnosť uviedla, do rozširovania optickej siete investuje viac ako 35 miliónov eur.

Optická sieť Orange je aktuálne dostupná v 19 mestách pre zhruba 345 tisíc domácností. Približne do konca roka 2018 by podľa vyjadrení spoločnosti mal počet pokrytých miest narásť takmer na šesťdesiat. Prvé nové lokality plánuje Orange pokryť ešte v tomto roku, konkrétne Galantu, Holíč, Sereď, Skalicu a Šaľu. Okrem toho firma plánuje výraznejšie zahusťovanie aj v Bratislave, v mestskej časti Karlova Ves.

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

Súvisiace články

Aktuálne správy