Dôvera francúzskych spotrebiteľov sa v auguste zlepšila

Dôvera francúzskych spotrebiteľov sa v auguste mierne zlepšila. Zložený index dôvery domácností krajiny, ktorý zostavuje francúzsky štatistický úrad, posilnil o jeden bod na úroveň 97 bodov. Štatistický úrad Francúzska o tom informoval v piatok na svojej internetovej stránke.

Francúzske domácnosti výrazne lepšie hodnotili svoju finančnú situáciu v uplynulých dvanástich mesiacoch. Podindex odzrkadľujúci toto hodnotenie stúpol o sedem bodov na hodnotu -21 bodov. Podindex odzrkadľujúci očakávanú osobnú finančnú situáciu v nasledujúcich dvanástich mesiacoch sa už tretí mesiac po sebe nezmenil a zostal na úrovni -10 bodov.

Po troch mesiacoch stagnácie domácnosti krajiny trochu lepšie hodnotili svoju terajšiu schopnosť sporiť. Podindex hodnotiaci súčasnú schopnosť sporiť stúpol o dva body na 10 bodov. Oslabil však podindex očakávanej životnej úrovne v nasledujúcich dvanástich mesiacoch, a to o štyri body na -35 bodov. Mierne klesol aj podindex mapujúci hodnotenie životnej úrovne v uplynulých dvanástich mesiacoch, a to jeden bod na -53 bodov.

Z prieskumu francúzskeho štatistického úradu ďalej vyplýva, že v auguste sa už druhý mesiac po sebe zvýšili obavy obyvateľov krajiny z nezamestnanosti. Podindex obáv z nezamestnanosti v nasledujúcich dvanástich mesiacoch stúpol o 8 bodov na úroveň 34 bodov.

Súvisiace články

Aktuálne správy