Priemerná mzda v potravinárstve na Slovensku v 1.polroku stúpla na 845 eur

Priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle na Slovensku dosiahla v 1. polroku 2016 úroveň 845 eur. Oproti 1. polroku 2015 to predstavuje nárast o 3,8 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.
Najvyšší medziročný nárast priemernej mesačnej mzdy podľa jej informácií nastal pri výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek, kde sa priemerná mesačná mzda na úrovni 1087 eur v 1. polroku 2016 zvýšila oproti 1. polroku 2015 o 20,1 %.
Medziročne poklesla priemerná mesačná mzda vo výrobe hotových krmív o 6,5 %, vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov o 0,7 % a vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov o 0,5 %.
Viac ako priemernú mesačnú mzdu v potravinárskom priemysle v 1. polroku 2016 dosiahli zamestnanci v odbore úpravy a spracovania mlieka 951 eur, výrobe hotových krmív 927 eur, výrobe a konzervovaní hydiny 850 eur, výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek 1087 eur, výrobe ostatných potravinárskych výrobkov 987 eur, výrobe piva a sladu 1530 eur a pri stáčaní prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov 1215 eur.
Najvyššia priemerná mesačná mzda v 1. polroku 2016 sa dosiahla pri výrobe piva a sladu vo výške 1530 eur a najnižšia pri výrobe pekárskych výrobkov, vrátane cukrárskych, okrem trvanlivých výrobkov vo výške 624 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy