Reťazec Lowe zaznamenal v 2. kvartáli rast tržieb aj zisku

Tržby aj zisk americkej spoločnosti Lowe, ktorá je druhým najväčším maloobchodným predajcom domácich potrieb, náradia a železiarskeho tovaru v USA po Home Depot, v 2. kvartáli obchodného roka 2016/2017 vzrástli, ale zaostali za odhadmi analytikov z Wall Street. Lowe preto znížila svoj odhad zisku za celý rok. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.
Z hospodárskych výsledkov Lowe vyplýva, že zisk firmy sa za tri mesiace do konca júla 2016 zvýšil na 1,17 miliardy USD (1,04 miliardy eur), čo predstavuje 1,31 USD na akciu, z 1,13 USD alebo 1,20 USD/akcia v rovnakom období vlani.
Po očistení od jednorazových položiek dosiahla Lowe zisk 1,37 USD na akciu, ale experti z Wall Street jej predpovedali zisk v priemere 1,42 USD/akcia.
Tržby spoločnosti sa v 2. štvrťroku zvýšili o 5,3 % na 18,26 miliardy USD a tiež zaostali za odhadmi expertov, ktorí počítali s tržbami na úrovni 18,45 miliardy USD.
Tržby v obchodov otvorených viac ako rok, ktoré sú kľúčovým ukazovateľom „zdravého vývoja“, sa v sledovanom období zvýšili o 2 %, zatiaľ čo analytici očakávali, že stúpnu o 4,1 %. V tomto údaji nie sú zahrnuté výsledky predajní, ktoré reťazec nedávno otvoril alebo zatvoril.
Spoločnosť so sídlom v Mooresville v Severnej Karolíne znížila svoj odhad zisku za celý obchodný rok do konca januára na približne 4,06 USD/akcia a očakáva zvýšenie tržieb v obchodoch otvorených viac ako rok o 4 %.
Analytici jej predpovedajú zisk 4,06 USD na akciu a nárast tržieb o 4,7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy