Harmonizovaná inflácia vo Francúzsku sa v júli mierne zrýchlila

Francúzska harmonizovaná inflácia sa v júli mierne zrýchlila. Informovala o tom agentúra RTTNews. Harmonizovaný index spotrebiteľských cien sa v júli medziročne zvýšil o 0,4 % po 0,3-% náraste v predchádzajúcom mesiaci, uviedol francúzsky štatistický úrad Insee.

Francúzska harmonizovaná inflácia sa v júli mierne zrýchlila. Informovala o tom agentúra RTTNews.
Harmonizovaný index spotrebiteľských cien sa v júli medziročne zvýšil o 0,4 % po 0,3-% náraste v predchádzajúcom mesiaci, uviedol francúzsky štatistický úrad Insee.
Národný index spotrebiteľských cien zostal v júli na úrovni 0,2 %. Harmonizovaný index rovnako ako národný index spotrebiteľských cien boli v súlade s prvým odhadom štatistikov.
Jadrová inflácia, do ktorej sa nezapočítavajú volatilné ceny energií a potravín, sa v júli spomalila na 0,5 % z 0,7 % v júni.
V medzimesačnom porovnaní harmonizovaný index spotrebiteľských cien v júli klesol o 0,4 %, pričom štatistický úrad pôvodne počítal s 0,4-% nárastom.
Národný index spotrebiteľských cien sa medzimesačne znížil o 0,4 % po 0,1-% zvýšení v júni. Vývoj indexu bol v súlade s prvým odhadom.

Súvisiace články

Aktuálne správy