Na žiarskom kúpalisku je sezóna v porovnaní s minulým rokom slabšia

Na plážovom kúpalisku v Žiari nad Hronom hovoria tento rok o slabšej sezóne. "Minulý rok sa tu okúpalo približne 31.000 ľudí, tento rok máme doteraz návštevnosť na úrovni 18.000," priblížil vedúci kúpaliska Igor Korbela.

Na plážovom kúpalisku v Žiari nad Hronom hovoria tento rok o slabšej sezóne. „Minulý rok sa tu okúpalo približne 31.000 ľudí, tento rok máme doteraz návštevnosť na úrovni 18.000,“ priblížil vedúci kúpaliska Igor Korbela.
Pomerne veľa ľudí sa prišlo vďaka priaznivému počasiu na žiarske kúpalisko okúpať ešte v júni, naopak júlová návštevnosť bola v porovnaní s minulý rokom slabšia. „V auguste už neočakávame žiadne zázraky,“ dodal Korbela. Cez víkendy sa podľa jeho slov návštevnosť pohybuje na úrovni 1400 až 1600 ľudí denne, cez pracovné dni je to od 300 do 700 ľudí.
Dokedy bude kúpalisko otvorené bude závisieť aj od počasia. „Závisí to však aj od toho kedy otvoríme plaváreň, pretože personál na kúpalisku je z plavárne,“ dodal Korbela s tým, že jej otvorenie plánujú na začiatok septembra.
Tohtoročnú sezónu kúpalisko začalo niekoľkými novinkami. Jednou z nich sú náramky, ktoré dostane každý po zaplatení vstupného. Ich zavedenie má zabrániť čiernym vstupom na kúpalisko, podľa Korbelu však má množstvo ľudí voči náramkom výhrady. Do budúcnosti preto zvážia, či tento systém ponechajú. Kúpalisko má tento rok aj novú ozvučovaciu techniku či nočné osvetlenie. „Vymenili sme tiež starú bránu, urobili sme pozdĺž bazéna nový chodník a zaviedli sme nové elektrické vedenie pre potreby bufetov,“ vymenoval Korbela.
Aktuálnu situáciu na kúpalisku zachytáva už druhú sezónu live kamera. Zábery z nej si môžu návštevníci pozrieť na webovej stránke technických služieb v pravom hornom rohu. „Ľudia si tak môžu pozrieť aká je aktuálna návštevnosť na kúpalisku, či je vôbec otvorené a podobne,“ dodal Korbela.

Súvisiace články

Aktuálne správy