Potravinárska spoločnosť Kraft Heinz sa v 2. kvartáli vrátila k zisku

Americká potravinárska spoločnosť Kraft Heinz oznámila za 2. kvartál návrat k zisku, za čo vďačí výraznému rastu tržieb. Informoval o tom portál RTTNews.
Čistý zisk spoločnosti, ktorá vznikla minulý rok spojením firmy Kraft Foods s výrobcom kečupov H.J. Heinz, dosiahol v 2. štvrťroku 770 miliónov USD (691,45 milióna eur) oproti strate 344 miliónov USD v rovnakom období minulého roka. Upravený zisk, teda bez započítania mimoriadnych položiek, dosiahol na akciu 85 centov oproti 61 centom v rovnakom období minulého roka.
Prispel k tomu najmä vysoký rast tržieb. Tie dosiahli v 2. kvartáli tohto roka 6,79 miliardy USD, zatiaľ čo v 2. štvrťroku 2015 predstavovali len 2,62 miliardy USD.
Kraft Heinz je tretím najväčším producentom potravín a nápojov v Severnej Amerike. Tlak konkurencie, ktorý sa vystupňoval v poslednom období, sa usiluje zmierňovať znižovaním nákladov. Stále viac spotrebiteľov sa totiž na rozdiel od balených jedál orientuje na čerstvé, zdravé a organické potraviny. Firma sa preto snaží viac zamerať na predaj istejších výrobkov, ako sú rôzne koreniny a ochucovadlá, najmä kečupy.

Súvisiace články

Aktuálne správy