Prevádzkový zisk Time Warner v druhom kvartáli klesol o 1 %

Mediálna spoločnosť za apríl až jún vykázala prevádzkový zisk 1,8 mld. USD, čo bol pokles o 1 %. Zriedený zisk na akciu však medziročne stúpol na 1,20 USD z úrovne 1,16 USD.

Americká mediálna spoločnosť Time Warner Inc v druhom kvartáli evidovala pokles prevádzkového zisku o 1 percento na sumu 1,8 mld. USD. Zriedený zisk z pokračujúcich činností na kmeňovú akciu za apríl až jún však medziročne posilnil na 1,20 USD z úrovne 1,16 USD. Upravený zriedený zisk na kmeňovú akciu z pokračujúcich činností oproti rovnakému obdobiu vlaňajška tiež stúpol, a to na 1,29 USD z úrovne 1,25 USD. Spoločnosť o tom informovala v stredu na svojej internetovej stránke.

Time Warner Inc. ďalej uviedla, že jej tržby za druhý štvrťrok sa znížili o 5 percent na 7 mld. USD. Čiastočne to bolo spôsobené aj nepriaznivým vplyvom vývoja na devízovom trhu, ktorý tržby mediálnej firmy zmenšil o 60 mil. USD. Tržby divízie Turner, ktorá vlastní napríklad televízne stanice CNN, Cartoon Network a TNT, v druhom štvrťroku vzrástli o 6 % na 3 mld. USD. Firma zároveň informovala, že počas januára až júna spätne odkúpila približne 23 mil. kusov svojich kmeňových akcií za zhruba 1,6 mld. USD.

Time Warner Inc má približne 49-percentný podiel na hlasovacích právach v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

(1 EUR = 1,1193 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy