Novým šéfom Sberbank Slovensko sa stal Jan Rollo

Nový generálny riaditeľ Sberbank Slovensko Jan Rollo pôsobí ako šéf aj v ďalšej banke patriacej skupine Penta Investments, v Prima banke Slovensko.

Po minulotýždňovom potvrdení majority skupiny Penta Investments v Sberbank Slovensko prichádza aj zmena vo vedení banky. Novým šéfom Sberbank Slovensko sa tak v pondelok 1. augusta stal Jan Rollo a na pozícii generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva nahradil Alexandra Yeriomina. Informovala o tom Sberbank Slovensko.

Jan Rollo je absolventom strojníckej fakulty na ČVUT v Prahe. V oblasti bankovníctva začal pôsobiť v roku 1994 v Bank Austria, kde bol zodpovedný za vzťahy s kľúčovými zákazníkmi, marketing a elektronické bankovníctvo. Následne pracoval v Citibank ako riaditeľ oddelenia riadenia produktov a podieľal sa na riadení divízie malých a stredných podnikov. Od roku 1999 pôsobil v GE Money Bank v Českej republike, najskôr ako riaditeľ firemného bankovníctva, od roku 2003 ako riaditeľ retailového bankovníctva a člen predstavenstva.

Na Slovensku pôsobí Jan Rollo od roku 2009, najskôr v pozícii generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Slovenskej sporiteľne, a v súčasnosti aj ako generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Prima banky Slovensko.

Súvisiace články

Aktuálne správy